Karanteeni tekemistä

Sain Instagramin kautta kysymyksen, että kuinka karanteenin aikana voi pysyä poissa jääkaapilta :D Ja ymmärrän ongelman täysin, koska itsekin tylsistyneenä ravaan jääkapilla sen 5 minuutin välein. Yleensä vielä niin, että totean joka kerta ettei siellä ole mitään syötävää. Kuitenkin joka kerta hamuan vähän juustoa tai leikkelettä tai jotain muuta yhtä fiksua. Ajattelin listata tätä joitakin hommia joita voit tehdä kotona ollessasi karanteenissa tai jos muuten vain haluat pysytellä kotona. Listasin mukaan myös niitä kotihommia joita lykkää sen varjolla "ettei ole aikaa", nyt et voi käyttää sitäkään tekosyynä :D Haha! 

Ennen kuin aloitan spektaakkelimaisen (not) listaukseni haluan sanoa vielä sen, että vaikka tilanne koto Suomessa ei ole kovinkaan mairitteleva, asiasta voi aina löytää jotakin positiivista! Kun ihmisten kalenterit ovat tyhjentyneet menoista, on aikaa pysähtyä kaiken sen suorittamisen keskellä. Nyt on aikaa laittaa itsensä etusijalle ja miettiä omia elämäntavoitteita ja keskittyä vain olemiseen sekä omaan (henkiseen)hyvinvointiin. Tälläistä hetkeä elämässäsi ei tule kovin usein, joten koeta ottaa tästä poikkeuksellisesta ajasta kaikki ilo irti pysähtymällä ja nauttimalla! Itselle ainakin tekee todella hyvää, vaikka välillä tuntuu, että pää leviää kun ei pääse treenaamaan salille eikä Crossfit Pajalle, mutta ajjjjj että treenit maistuu, sitten kun pääsee takaisin rautojen ääreen! Ja onneksi on aina kotitreeni mahdollisuus!

Jargoniat sikseen ja listausta kehiin!

Uuden taidon opettelu / Kotitreenit

Oletteko huomanneet, että netti on nyt täynnä erilaisia kotitreeni videoita? Sieltä löytyy myös erilaisia taitovideoita! Nyt jos milloin on hyvä aika opetella jonkun uuden taidon! Itse olen aina halunnut oppia seisomaan käsillä ja nyt sen opetteluun on paremin kuin hyvin aikaa ja samalla tulee tehtyä treeni ja saa ajatukset hyvin pois jääkaapilta! Tai sitten vain keskittyy tekemään kotitreenejä ja samalla voi haastaa vaikka perheen jäsenen pieneen skabaan ;)


Siivous

Niin tylsältä kun se kuullostaakin niin ai että, mikä fiilis kun saa kerrankin siivota kämpän lattiasta kattoon rauhassa! Tai sen kamalan romukaapin joka tursuaa kaikkea turhaa! Nyt on myös erittäin hyvä hetki siivota vaatekaappi ja laittaa sieltä pois kaikki ylimääräinen. sosiaalinen media on nykyään näppärä tapa myydä vanhoja vaatteita ilman turhia sosiaalisia kontakteja plus samalla saa vähän extra rahaa (ei huono!).

Töllön tuijottelu

Onko sinullakin listalla kolme sarjaa ja viisi elokuvaa joita PITÄISI katsoa? Arvaappa mitä, nyt sinulla on oikein hyvä sauma niitä katsoa ja vielä hyvällä omalla tunnolla ja teet samalla hyvää kun et poistu kotoa levittämään korona virusta. Mietippä tätä, edellisenä päivänä olet siivonnut kodin kiiltäväksi, aamulla olet tehnyt kotona treenin ja nyt pääset köllähtämään sohvalle viltin kanssa. Ei pöllömpää minusta. Tuo kombo saattaa vaikuttaa positiivisesti myös stressitasoihin. Just saying ;)

Kirjojen lukeminen

Menee edellisen kanssa samaan kategoriaan, mutta yleensä kirjojen lukemiseen on vielä vähemmän aikaa kun telkkarin tams päätteen tuijotteluun. Kirjat (etenkin hyvät sellaiset) vievät pois täältä jonnekkin aivan muualle ja niiden parissa aika lentää kuin siivillä. Varsinkin jos kirja on erittäin hyvä ja haluat lukea "vielä yhden sivun"!


Valokuvat

Ne samperin valokuvat. Niiden teettäminen jää aina ja huomaat, että koneellasi on 10 kansioo valokuvia. Valokuvakirjat on kanssa todella kivoja ja niiden tekemiseen menee aikaa, ja mitäs sinulla nyt olikaan? Ainiin, sitä aikaa! Ei kun vaan askartelemaan mitä hienompia valokuvakirjoja ja hei! Nyt tulee nerokas vinkki! Voit tehdä tulevat joululahjat valmiiksi tilaamalla ihmisille itse kootut valokuvakirjat! Boom! Sinne meni joulustressi!

Leipominen

Tämä aika on jauhopeukaloiden juhlaa, kun on aikaa leipoa pakastimet täyteen sämpylöitä, pullia ja herkkuja! Lopulta kun sosiaaliset kontaktit ovat sallittuja, voit vaan ottaa valmiit herkut vieraille pakastimesta ja laittaa pöytään tarjolle. Sinulla on nyt myös aikaa tehdä kokeiluja erilaisten reseptien kanssa tai harjoitella leipomaan jos se ei ole vielä sinun juttusi!

Lautapelit

Nyt jos milloinkaan kannattaa ottaa perheen kanssa kunnon lautapeli turneet! Tavallisena arkena yhdessä alas istuminen ja puuhastelu on monesti vain haave. Kaikilla on omat harrastukset, kavereiden luona pitää käydä, on menoa ja sykkimistä paikasta toiseen. Nyt kun monet harrastuspaikat ovat laittaneet ovensa kiinni, on erittäin hyvää aikaa keskittyä perheen kanssa olemiseen ja pieneen kisailuun!

 

Tekemistä keksii vaikka kuinka paljon, kun ei keskity siihen mitä ei saa tehdä vaan keskittyy niihin mitä SAA tehdä! Etenkin jos kanssasi elää muitakin kuin sinä, niin nyt on täydellistä aikaa olla perheen kanssa ja keskittyä ihanaan kotoiluun. Perheen keskenhän voi järjestää kotona vaikka erilaisia kisoja, bingoja tai muita aktiviteetteja, mielikuvitus on vaan rajana! 

Ja hei, jos jääkaapilta pois pysyminen on hankalaa, hommaa kaappiin kevyttä ja helppoa naposteltavaa! Kasvistikut ja hedelmälautaset on erittäin suotavia snäksejä ja niitä saa huoletta pistellä poskeensa. Tulee samalla vitamiinitarpeet täytettyä!

Koettakaa nauttia tästä pysähtyneestä ja kiirettömästä ajasta <3

Kommentit

Suositut tekstit