Personal trainer -opinnot

Olen aina tykännyt liikkua ja liinkunta on ollut iso osa minun elämääni, aina. Aloitin jo ala-asteella pelaamaan ringetteä ja jalkapalloa, vaikka jalkapallo jäikin vanhemmiten pois, kun ringette alkoi viemään niin paljon aikaa. Ringeten kuitenkin lopetin ja muutin kotikaupungistani Pieksämäeltä pois Joensuuhun. Siinä välillä minulla oli pieni hetki, kun en harrastanut mitään tavoitteellisesti ja liikuntakin oli hyvin epäsäännöllistä. Löysin kuitenkin Kansalaisopiston tanssi tunnit ja taas pääsin kiinni liikunnan tuomaan hyvään oloon sekä siihen ihanaan fiilikseen kun pääsee hetkeksi pois siitä omasta arjesta ja voi suunnata ajatukset aivan muualle.

Joitakin vuosia myöhemmin löysin kuntosalin ja hommasin itselleni personal trainerin, koska en osannut tehdä salilla mitään, enkä edes olisi osannut luoda itselleni järkevää harjoitusohjelmaa. Oli myös hyvä, kun joku katsoi, että tekniikkani on hyvä ja teen liikkeet oikein. Pian tästä huomasin, että Joensuussa voi harrastaa vaihdikasta rullaluistimilla tapahtuvaa kontakti lajia, Roller derbyä! Tätä oli päästävä kokeilemaan ja ensimmäisen kokeilu kerran jälkeen olin myyty. Laji juuri minua varten, vauhtia ja vaarallisia tilanteita! Laitoin varusteet tilaukseen heti. Laji oli niin mukaansa tempaava, että harrastin sitä noin 7 vuotta Joensuun Roller Derbyn leivissä, kunnes toisesta polvesta löytyi nivelrikko ja lajin vauhdikkuus ja kaatuilut eivät ainakaan auttaneet polven kipujen kanssa. Päätin lopettaa harrastuksen ihan oman terveyden vuoksi.

(Kuva: Juha Inkinen)
                                          

Olin ennen lopettamista aloittanut crossfit treenit Joensuun Crossfit Pajalla. Ja sille tielle jäin. Crossfit treenejä on kohta tullut tahkottua vuoden verran. Laji on sopivan haastava ja monipuolinen, että minunkinlainen adhd persoona jaksaa treeneistä toiseen. On huippua huomata kuinka treeneissä kehittyy ja kropan voimatasot ovat nousseet huomattavasti.
Vaikka olen aloittanut ja lopettanut erilaisia harrastuksia ja kokeillut paljon erilaisia lajeja, olen liikkunut kokoajan. Itselle liikunta on keino pitää kroppa hyvinvoivana ja mieli kasassa. Jos en pääse liikkumaan, muutun huomaamattani turhautuneeksi ja kiukkuiseksi. Urheilu on ollut minulle aina tapa purkaa stressiä ja paineita.

Syy miksi päädyin opiskelemaan Personal traineksi on se, että haluan jakaa liikunnan iloa! Valmennukseni ei koskaan lähde liikkeelle ulkonäkö keskeisistä motiiveista vaan haluan asiakkaani löytävän itselleen syvemmän motivaation liikkumiseen. Ihmiskeho on mahtava keksintö ja haluan nähdä mihin kehoni pystyy ja mitä kaikkia taitoja se voi oppia ja tämä on itselleni myös valmennusfilosofiani perusta. Haluan saada asiakkaan huomaamaan, että on muutakin kuin ulkonäkö. Kehon toiminta ykyä voi aina parantaa ja aina pystyy oppimaan uusia asioita, mitä keholla pystyy tekemään!

Tietysti jos asiakkaalla on ylipainon tuomia ongelmia, haluan poistaa asiakkaalta ylipainoa tämän hyvinvoinnin vuoksi, mutta en koskaan halua valmentaa asiakasta laihduttamisen kautta. Haluan saada ihmisille luotua liikunnan iloa ja saada liikunnan osaksi ihmisten arkea! Liikunnan ei tarvitse olla suorittamista tai siinä ei tarvitse tavoitella mitään suuria. Haluan, että ihmiset liikkuisivat sen verran, että peruskunto pysyisi hyvänä, ihmiset pääsisivät istumaan lattialle ja pois sieltä, kyykkyyn meneminen onnistuisi vaivatta ja arjessa jaksaminen lisääntyisi. Se, että tunnet olosi hyväksi omassa kehossa on tärkein asia, mitä haluan valmentajana opetta valmennettaville :)Jos sinua kiinnostaa lähteä valmennettavakseni, ota rohkeasti yhteyttä joko kommentoimalla tähän alle, laittamalla sähköpostia tuija.raninen@gmail.com tai Instagramissa tuija_raninen_training!

Kommentit

Suositut tekstit